Organizarea petrecerii zilei de nastere adesea poate fi complicata si cu multe batai de cap. Exista un sir lung de aspecte de care trebuie sa tinem cont, fapt care nu face decat sa complice organizarea unui astfel de eveniment.
In primul rand trebuie stiut numarul (cat mai exact) al invitatilor, deoarece in functie de acesta vom sti care este capacitatea salii de care avem nevoie. Apoi trebuie luata in calcul categoria de varsta predominanta a invitatilor, deoarece in functie de  ea putem stabili atat tipul locatiei potrivite (o locatie mai eleganta, mai rustica sau mai simpla), precum si tematica pentru care sa optam atunci cand vine vorba de decorarea salii.

Muzica, un element decisiv
Muzica este si ea un element important, aceasta fiind direct proportional cu tipul de invitati (categoria de varsta, clasa sociala, etc.), dar si cu tipul de sala.

Incurajam degustarea anterioara a meniului dorit, tortului sau prajiturilor 
Apoi, nu uitati sa alegeti cu grija meniul, mancarea de la astfel de evenimente fiind un punct important. Pentru a fi siguri de decizia luata vis a vis de un meniu sau altul, va incurajam sa participati la degustari anterioare. Si daca tot suntem la capitolul culinar, nu uitati de tort. Fireste, persoana sarbatorita va fi cea care va decide pentru ce design va opta, precum si pentru ce fel de tort. Si in aceasta privinta va incurajam sa participate la degustari anterioare, cu atat mai mult cu cat in general fiecare cofetarie pune la dispozitie clientilor sai mostre.

Elementele distractive, piese indispensabile

In  ultimii ani petrecerile, fie ele pentru zile de nastere, corporate sau de orice alt timp, fiecare au implicat anumite elemente distractive menita sa sparga gheata, si sa-i faca pe invitati sa se simta mai confortabil. Spre exemplu, photobooth-ul este un element care devine tot mai indispensabil pentru orice tip de petrecere. Sau invitarea unui cantaret, unui ansamblu, unor dansatori, care sa incante invitatii cu numarul lor, dar si sa-I determine sa se simta mai familiarizati cu intreaga petrecere. Pot fi adusi magicieni, caricaturisti, pictori, animatori, etc. Totul in functie de tematica abordata, de tip de invitati, sic el mai important, in functie de personalitatea persoanei sarbatorite.

Asadar… 
Organizarea petrecerii pentru ziua de nastere poate parea complicata, insa planificata din timp intr-un mod eficient, cu siguranta va fi un succes.