A vinde rochia de mireasa dupa nunta sau a o pastra, a face nunta mare versus nunta mica, a purta sau a nu purta voal, toate acestea sunt subiecte pentru care nu putem afirma cu tarie care este varianta corecta. Un subiect la fel de controversat este cel legat de locatia unei nunti: la restaurant sau in aer liber. Consideram ca ambele locatii au plusurile si minusurile lor, pe care vi le vom ilustra in ceea ce urmeaza:

Nunta in aer liber
Spatiu deschis, o eventuala priveliste spre un lac sau un munte, prospetimea aerului, linistea naturii.. toate aceste elemente parca ne indeamna sa optam pentru o astfel de nunta. Nunta in aer liber iti ofera un maximum de mobilitate in acest sens, putand fi amplasata aproape oriunde iti doresti si este mult mai ieftina de organizat. Acestea sunt elemente pe care nicio sala pentru nunti nu le poate oferi.

Cu toate acestea, o nunta in aer liber implica o serie de variabile greu de controlat, precum temperatura aerului sau o eventuala ploaie. Daca de ploaie te ascunzi in cort, iar pentru meniurile, decoratiunile sau orice alte obiecte ce incep sa zboare “armonios” prin aer, gasesti o solutie, temperaturile scazute iti pot veni de hac, iar invitatii tai vor pleca acasa cu o raceala drept marturie. In situatia in care nu alegeti un loc anume unde exista corturi amenajate optim si doriti sa improvizati, toaletele ecologice ar putea reprezenta un alt aspect negativ.

Nunta la restaurant
O nunta la restaurant nu implica la fel de multe batai de cap precum una in aer liber. Temperatura din interior se regleaza optim, simplu si rapid, grupurile sanitare nu reprezinta o problema, iar factorii meteorologici externi nu ne afecteaza. De asemenea, o sala de nunti se poate dovedi a fi mult mai avantajoasa la pret decat organizarea unei nunti in aer liber la cort special amenajat, oferit spre inchiriere. Un alt avantaj al nuntii la restaurant este mobilitatea. Veti scapa de grijile transportului invitatilor catre o anumita locatie mai putin accesibila.

Locatia poate fi totodata un dezavantaj, intrucat nu ofera aceesi mobilitate precum nunta in aer liber. Desigur, atata vreme cat eleganta si stilul isi gasesc locul in locatia dumneavoastra de nunta, aceasta se va sonda cu un adevarat succes. Puteti acoperi lista de “dezavantaje” a unei sali de nunti cu un candy bar de invidiat, decoratiuni menite sa impresioneze chiar si cei mai pretentiosi invitati muzica buna si invitati de seama.

Indiferent de ceea ce alegeti, este necesar sa realizati o lista cu probleme ce ar putea aparea si posibile rezolvari, pentru a evita eventualele situatii neplacute. Nunta reprezinta momentul cel mai important din viata de cuplu, alaturi de venirea pe lume a copiilor, motiv pentru care este necesar sa o planificati exact asa cum va doriti.